Σε 14 συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε «επαναστατικό ταμείο»

Σε 14 συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε «επαναστατικό ταμείο»

Για εμπλοκή με τραπεζικό λογαριασμό που φέρεται να συνδέεται με τη δράση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου κατηγορούνται τα 14 άτομα που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, με τον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σχετίζεται ο κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ο λογαριασμός ανοίχτηκε λίγους μήνες πριν από την επίθεση, ενώ είχαν κατατεθεί  σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.

Ακόμα, άλλος κρατούμενος, που θεωρείται ότι κατέχει «σημαντική» θέση στις φυλακές και κάνει εξυπηρετήσεις σε κρατούμενους (κινητά, κάρτες ίντερνετ, laptop), υποδείκνυε να κατατεθούν χρήματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η με το ποσό ενοικιάστηκε η γιάφκα και μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της επίθεσης.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας κάνει λόγο για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή και κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».