Σαρηγιάννης: Γύρω στον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε 3.500 κρούσματα ημερησίως

Σαρηγιάννης: Γύρω στον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε 3.500 κρούσματα ημερησίως

Για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και τα κρούσματα κορονοϊού που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα χημικών μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην ΕΡΤ.

«Έχει αρχίσει να αναπτύσσεται το τέταρτο κύμα, γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, μπορεί να πάμε μέχρι τα 3.500 κρούσματα ημερησίως, σε έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο, αυτό φαίνεται από τα μοντέλα που έχουμε αναπτύξει, βασισμένα στη δυναμική των πλυθυσμών», προέβλεψε ο κ. Σαρηγιάννης.

Παράλληλα, αιφνιδιασμένος από την ταχύτητα του χρόνου δήλωσε ο καθηγητής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συνέβησαν όλα πολύ πιο γρήγορα, εγώ τα περίμενα μετά από 15 μέρες και αυτό έχει να κάνει με την υπερχαλάρωση των μέτρων, εν μέρει και με τη μετάλλαξη Δέλτα. Αλλά δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο, υπάρχει και η ανάκαμψη της βρετανικής μετάλλαξης σε συνδυασμό και με την αύξηση της διασποράς της νιγηριανής».

Επιπλέον, εκτιμά πως θα δούμε στην διάρκεια του τέταρτου κύματος να αυξάνονται και τα νούμερα στις ΜΕΘ, όπως είχε γίνει και στο 2ο και το 3ο κύμα της πανδημίας.