Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ έδωσε με ανακοίνωσή της η Σοφία Σακοράφα. Η πρώην βουλευτής του κόμματος, που αποχώρησε μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορούσε για ιδιοτελή κίνητρα, κάνοντας λόγο για «λογικές "αυριανικού τύπου" και φτηνών προσωπικών επιθέσεων».
Όπως αναφέρει, ο αριστερός δεν είναι δήθεν φορέας του ήθους της Αριστεράς, αλλά το υποκείμενο των δράσεών του. Παράλληλα επισημαίνει ότι «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, (...) για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς».
Ολοκληρώνοντας η κ. Σακοράφα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να απαντήσει ξανά σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις.
Η ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα:
«Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές, ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές "αυριανικού τύπου" και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
Ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.
Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.
Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. Tόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.
Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους, έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα το ΟΧΙ που υπηρετώ είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ.
Κλείνοντας τονίζω ότι σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση προσπαθούν να υπονομεύσουν.
Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο.»
Στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Θα έπρεπε να κρύβονται εκείνοι που εξέδωσαν αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση κατά της Σοφίας Σακοράφα επιχειρώντας να ακυρώσουν έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με το σπαθί της και με την ψήφο των συμπολιτών της», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη της σε μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ η επικεφαλής της Πλευσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ερωτηθείσα για το «κοινό αίσθημα στην πλειοψηφία των πολιτών που απαιτεί δικαιοσύνη σε σχέση με τα πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία της χώρας», η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί «με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» και συνέχισε ότι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Πλεύση Ελευθερίας στα έξι προτάγματά της, τα έξι δέλτα που είναι τα πανιά του καραβιού του συμβόλου, έχει:
- την Δημοκρατία,
- την Δικαιοσύνη,
- την Διαφάνεια,
- τα Δικαιώματα,
- την Διαγραφή του Χρέους
- την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Η Δικαιοσύνη είναι απαραίτητο στοιχείο για την κοινωνική συνοχή. Το διάχυτο αίσθημα αδικίας και αρνησιδικίας. Το διάχυτο αίσθημα μιας κοινωνίας που εγκαταλείπεται ανυπεράσπιστη από τους κρατούντες, αλλά και το αίτημα απόδοσης ευθυνών, λογοδοσίας και απόδοσης Δικαιοσύνης συγκροτεί αναπόσπαστο στοιχείο της μάχης για την ανάκτηση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία, ούτε Ελευθερία χωρίς Δικαιοσύνη.
«Και αυτό είναι κάτι που σε κάθε ευκαιρία το επισημαίνω ως συλλειτουργός και της Δικαιοσύνης, γιατί έχει αυτή τη στιγμή πολύ ουσιαστική αξία η Δικαιοσύνη όχι απλώς να αποδοθεί, αλλά να αποδοθεί με τη σύμπραξη του λαού».