S. Lavrov: Ρωσοφοβική εμμονή της Ουάσινγκτον

S. Lavrov: Ρωσοφοβική εμμονή της Ουάσινγκτον

O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα, τόνισε πως «η Γαλλία δεν επιδιώκει ούτε «την απομόνωση ούτε την εξασθένηση» της Ρωσίας».

«Δεν επιδιώκουμε ούτε την απομόνωση της Ρωσίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε την οικονομική της εξασθένηση», τόνισε ο Le Drian κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Lavrov κι επέμεινε ότι αυτό πρέπει να «κατανοηθεί πριν απ' όλα».

Ο Lavrov από την πλευρά του κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη τη «ρωσοφοβική εμμονή» της Ουάσινγκτον.

«Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο παρά να εκφράσω τη λύπη μου για τη ρωσοφοβική εμμονή των (σ.σ. αμερικανών) συναδέλφων μας, η οποία ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε ο Lavrov.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αντέδρασε σε μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο νόμος στη Ρωσία ο οποίος απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» ενώπιον ανηλίκων παραβιάζει την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Σε ό,τι αφορά τους ΛΟΑΔ (σ.σ. λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και διαφυλικοί), δεν διώκουμε κανέναν για τον έναν ή τον άλλον προσδιορισμό», είπε.

Πηγή: skai.gr