Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία - 39 νεκροί

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία - 39 νεκροί

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα το μεσημέρι στη Συρία και ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 39 ανθρώπους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, το μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης στη βάση Khmeimim, κοντά στην παραλιακή πόλη της Λατάκια.

Το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας διερευνά τα αίτια της συντριβής, με τις πρώτες ενδείξεις να υποδεικνύουν ότι είναι πιθανό να σχετίζονται με τεχνικό σφάλμα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 6 μέλη πληρώματος και 33 επιβάτες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 32 νεκρούς, ωστόσο με νεότερη ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι νεκροί είναι 39 και πως όλοι είναι στρατιωτικοί. 

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα Τρίτη γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Μόσχας), περίπου 500 μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης. Αναφέρεται, επίσης, ότι δεν υπήρξε πυρκαγιά στο αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα ελαφρύ στρατιωτικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων, An-26, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αγαθών σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά επιβατών. 

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock