Ρωσία - Κορονοϊός: Αριθμός-ρεκόρ 890 ημερήσιων θανάτων

Ρωσία - Κορονοϊός: Αριθμός-ρεκόρ 890 ημερήσιων θανάτων

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 890 θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων, που έχει αναφερθεί από την έναρξη της πανδημίας.

Επιπροσθέτως, η κυβερνητική ομάδα δράσης κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 25.769 νέα κρούσματα μόλυνσης κατά τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 4.294 στη Μόσχα, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τα χθεσινά κρούσματα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης, που δυσχεραίνει η δυσπιστία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κινείται με βραδύ ρυθμό, παρότι έχουν κατασκευαστεί αρκετά ρωσικά εμβόλια για την COVID-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Gogov, μόλις το 28,4% του ρωσικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως ως αυτό το στάδιο.

Οι αρχές, για να μην πλήξουν την οικονομία, που αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια, αρνούνται να λάβουν περιοριστικά μέτρα ή να κηρύξουν lockdown. Η χρήση μάσκας, παρότι υποχρεωτική, και η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης τηρούνται μάλλον σπανίως.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Μόσχας αναγνώρισε την προηγούμενη εβδομάδα πως αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα της παραλλαγής Δέλτα έπειτα από το καλοκαιρινό. Τα κρούσματα στη ρωσική πρωτεύουσα αυξήθηκαν αλματωδώς σε μια εβδομάδα (+24%), όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (+15%).