Ρωσία - Κορονοϊός: 25.219 νέα κρούσματα και 886 νέοι θάνατοι

Ρωσία - Κορονοϊός: 25.219 νέα κρούσματα και 886 νέοι θάνατοι

Η Ρωσία ανέφερε 25.219 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 24.522 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν 886 θάνατοι από την COVID-19.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης, που δυσχεραίνει η δυσπιστία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κινείται με βραδύ ρυθμό, παρότι έχουν κατασκευαστεί αρκετά ρωσικά εμβόλια για την COVID-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Gogov, μόλις το 28,4% του ρωσικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως ως αυτό το στάδιο.

Οι αρχές, για να μην πλήξουν την οικονομία, που αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια, αρνούνται να λάβουν περιοριστικά μέτρα ή να κηρύξουν lockdown. Η χρήση μάσκας, παρότι υποχρεωτική, και η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης τηρούνται μάλλον σπανίως.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Μόσχας αναγνώρισε την προηγούμενη εβδομάδα πως αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα της παραλλαγής Δέλτα έπειτα από το καλοκαιρινό. Τα κρούσματα στη ρωσική πρωτεύουσα αυξήθηκαν αλματωδώς σε μια εβδομάδα (+24%), όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (+15%).