Roche: Φάρμακο που μειώνει την ανάγκη αναπνευστήρα σε ασθενείς με Covid-19

Roche: Φάρμακο που μειώνει την ανάγκη αναπνευστήρα σε ασθενείς με Covid-19

Το φάρμακο Actermra/Roactemra της φαρμακοβιομηχανίας Roche μειώνει την πιθανότητα να χρειαστούν οι ασθενείς με πνευμονία λόγω Covid-19 μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν και στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν αναπνευστήρα ή να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε η εταιρεία, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Empacta φάσης ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκε σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Η Roche δήλωσε ότι θα παραδώσει τα αποτελέσματα στις ρυθμιστικές αρχές.

«Οι κλινικές δοκιμές Empacta απέδειξαν ότι το Actemra/RoActemra μπορεί να μειώσει την ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής σε ασθενείς με πνευμονία λόγω Covid-19, αποτέλεσμα σημαντικό όσον αφορά αυτή τη σοβαρή ασθένεια», δήλωσε ο Λέβι Γκάραγουεϊ, στέλεχος της Roche.

Η μελέτη είναι η πρώτη παγκόσμια δοκιμή φάσης ΙΙΙ για τον Covid-19 που εξετάζει ασθενείς από φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες, μια ομάδα που συχνά υποεκπροσωπείται στις κλινικές δοκιμές, ενώ επηρεάζεται δυσανάλογα από την πανδημία του Covid-19, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.