Ρ. Σβίγγου: Προστατεύονται οι πρώτες κατοικίες των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων

Ρ. Σβίγγου: Προστατεύονται οι πρώτες κατοικίες των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων

Οι πρώτες κατοικίες των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων τελούν υπό προστασία και δεν κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου. Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 Fm, εκτίμησε επίσης πως παρά τις προσδοκίες του αρχηγού της αξιωματικού αντιπολίτευσης, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019 και θα εξαντληθεί όλο το χρονοδιάγραμμα.

«Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση –όπως θα θυμάστε- η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε καταργηθεί και δεν θα υπήρχε κανένας νόμος. Στη διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015 υπήρξε προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια κι όπως δηλώνουν και τα επίσημα στοιχεία αυτή τη στιγμή τα 2/3 της πρώτης κατοικίας προστατεύονται και έχουν να κάνουν με κατοικίες κυρίως των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων» τόνισε η κυρία Σβίγγου.

«Το σύνολο της πολιτικής μας παρέμβασης έχει να κάνει με την προστασία αυτών των στρωμάτων, δηλαδή των ασθενέστερων και των μεσαίων που είδαν στην κρίση τις περιουσίες τους και τις ζωές τους να χειροτερεύουν. Αυτή είναι η πολιτική μας πρόταση και αυτή είναι μια πολιτική πρόταση η οποία δεν εξαντλείται μόνο στο ζήτημα των κόκκινων δανείων».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης κατέγραψε ένα ιδιαίτερα θετικό momentum για την ελληνική οικονομία. «Σίγουρα έχουν μπει οι βάσεις για την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου για έξοδο από την κρίση κι αυτό είναι το οποίο θα παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός στην προσεχή ομιλία του στη ΔΕΘ».

Δημοσκοπήσεις

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε ότι ότι οι προσδοκίες των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση παραμένουν. «Κι αυτή τη στιγμή που ξεδιαλύνεται το οικονομικό τοπίο και βλέπουμε ότι οι θετικές δυνατότητες αξιοποιούνται και καταγράφεται και μια αισιοδοξία η οποία το επόμενο διάστημα νομίζω θα συνοδευτεί με ακόμη καλύτερα στοιχεία για την ελληνική οικονομία.. Καταγράφεται και η μείωση της ανεργίας, η οποία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν υπήρχε πριν από το 2015. Αυτό που υπήρχε πριν από το 2015 ήταν καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Πλέον μιλάμε για αναστροφή αυτού του φαινομένου».