Mε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία από την κυβερνητική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Μόνη διαρροή από το κυβερνητικό «στρατόπεδο» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την Παιδεία που αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, και συγκεκριμένα της παραγράφου 2 για την αντιμετώπιση των πράξεων ανομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και τέσσερις βουλευτές της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δέχθηκε αναλυτικές εξηγήσεις από τον υπουργό Παιδείας από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου προκειμένου να μεταπεισθεί, ωστόσο τελικά δεν στάθηκε δυνατό να αλλάξει γνώμη. To γεγονός αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου έλεγαν χαρακτηριστικά πως κ. Καμμένος «δεν είχε λόγο να το κάνει αυτό». Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν κάποιοι που υποστήριξαν ότι κακώς τον ψήφισαν για αντιπρόδερο της Βουλής πριν από λίγες ημέρες.
«Πολιτικό έγκλημα» και «αντιμεταρρύθμιση» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδρυτικό στέλεχος της Ώρας Αποφάσεων, και πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Με αφορμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν με πάθος τη μεταρρύθμιση για την Παιδεία και τώρα ψηφίζουν το νέο ν/σ, η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για απόλυτη κατάπτωση των πολιτικών ηθών, κάτι που, όπως είπε, έχει να κάνει και με όλη τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Άννα Διαμαντοπούλου υπενθύμισε ότι ο νόμος του 2011 για την Παιδεία ψηφίστηκε από 255 βουλευτές που εξέφραζαν τότε το 80% του εκλογικού σώματος.
Με πληροφορίες από skai.gr
Φωτογραφία: SOOC