Πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για αποκλιμάκωση της έντασης με την τουρκοκυπριακή πλευρά

Πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για αποκλιμάκωση της έντασης με την τουρκοκυπριακή πλευρά

Στόχος είναι η αποπυροδότηση της κρίσης που προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας για την εκπαιδευτική τροπολογία, η οποία προβλέπει ολιγόλεπτη αναφορά κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόταση- τροποποίηση του νόμου για τη λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ώστε την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον καθορισμό των σχολικών επετείων στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων ή την ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη να έχει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και όχι κατόπιν διαβούλευσης με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κατάθεση της πρότασης νόμου συνοδεύεται με γραπτή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, στην οποία αναφέρεται ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε σε συνέχεια της πολιτικής θέσης του κόμματος ότι τα ζητήματα των σχολικών μηνυμάτων και φυλλαδίων αφορούν αποκλειστικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η πρόταση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Παιδείας για συζήτηση προτού συζητηθεί στην Ολομέλεια, κατά την οποία αναμένεται να έχει την υποστήριξη και του ΑΚΕΛ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ