Προστίθενται 700 με 800 κλίνες Covid στην Αττική

Προστίθενται 700 με 800 κλίνες Covid στην Αττική

Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να αντιμετωπιστεί η πίεση της Όμικρον προχωρά η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας προσθέσει 700 με 800 κλίνες Covid στην Αττική, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σισμανόγλειο θα εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορονοϊού.

Οι νοσηλείες Όμικρον αυξάνουν την πίεση σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο λεκανοπέδιο, ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον 9.84.

Προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα και πέρα από τις δομές που έχουμε, πρόσθεσε ο Θ. Πλεύρης, εξηγώντας πως οι ιδιωτικές Κλινικές δίνουν ποσοστό 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στο λεκανοπέδιο.

«Από όλες τις μεγάλες Κλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες, ενώ με τις μικρότερες Κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, ώστε να καλύπτονται κενά εκεί που παρουσιάζονται», διευκρίνισε ο ίδιος. Πρόσθεσε πως το πρόβλημα, διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, οφείλεται στο ότι πολλοί στο νοσηλευτικό προσωπικό νοσούν.

Μόνο για Covid περιστατικά το Σισμανόγλειο

 


Επιπλέον, ανέφερε ο υπουργός, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών, ενώ εξήγησε ότι στα απλά περιστατικά θα συμβάλλει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

«Με αυτό τον τρόπο, προστίθενται στο λεκανοπέδιο άλλες 700 με 800 κλίνες Covid, ενώ είμαστε και σε επιφυλακή για να δούμε από αυτές τις νοσηλείες τι πίεση θα έχουμε στις κλίνες ΜΕΘ, που εκεί τα πράγματα, όπως έχουμε πει, είναι πιο δύσκολα», είπε ο υπουργός.

Δεν έχει διασωληνωθεί ασθενής με Όμικρον

 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουμε ασθενή που να έχει διασωληνωθεί με «Όμικρον», αυτό είναι ενθαρρυντικό, τόνισε ο Θ. Πλεύρης, όμως, από την άλλη πλευρά, από τις περίπου 650 εισαγωγές που έχουμε καθημερινά για κορονοϊό, ένα 30%-40% αφορά και περιπτώσεις «Δέλτα», άρα από αυτές τις εισαγωγές πιθανολογούμε ότι θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ, σημείωσε.

Όσο σημαντικό είναι οι ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο, τόσο σημαντικό είναι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την ενισχυτική δόση, ανέφερε ακόμη ο υπουργός.