Προς συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη την Κυριακή

Προς συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη την Κυριακή

Όλο και πιο κοντά έρχεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έχει ήδη αναφέρει το liberal.gr ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να παραστεί την ερχόμενη  13 Μαρτίου στους εορτασμούς για  την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που ακόμα όμως δεν επιβεβαιώνονται ο  πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα γευματίσουν στην οικία του Τούρκου προέδρου την Κυριακή , μια και ο κ.Ερντογάν συνηθίζει να περνάει τα Σαββατοκύριακα στην Κωνσταντινούπολη. 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον  για τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως δημιουργηθούν και στην περιοχή μας.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει επαναλάβει με διάφορες αφορμές ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα επιθυμεί να κρατάει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία, παρά τις σοβαρές και μεγάλες διαφωνίες που έχει η Αθήνα με την Άγκυρα. 

 "Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έχουμε να συζητήσουμε ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις» είπε πριν από μερικά 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο με θέμα την ρωσική εισβολή. Μια απάντηση που ουσιαστικά όρισε την ατζέντα σε αυτό το πιθανό τετ α τετ. Με άλλα λόγια στην περίπτωση που η συνάντηση γίνει, πιθανότατ τα η κουβέντα θα περιοριστεί στις εξελίξεις στην Ουκρανία.