Πρόεδρος ΣτΕ: Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου

Πρόεδρος ΣτΕ: Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου

«Άρωμα»... Δικαιοσύνης είχε η χθεσινή επέτειος στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μετά και την ηχηρή παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του ΣτΕ για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο Νικόλαος Σακελλαρίου είπε: «Έκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να παρέμβω και τελικά το έκανα. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβασή μου έγινε ανήμερα της αποκατάστασης του πολιτεύματος και είναι αλληλένδετη με τη δήλωση Παυλόπουλου».

Ωστόσο, ο ίδιος αναφερόμενος στη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας: «Δεν έπρεπε όμως να κάνει τέτοια επίθεση κατά της κυβέρνησης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Είναι άκομψη και άγαρμπη».

Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση συνιστά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της, στην οποία καταδικάζει ακόμη μια φορά απερίφραστα τις αντιθεσμικές και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, προχώρησε σε «διάγγελμα» μέσω του οποίου υπερασπίστηκε το ρόλο της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου. 

Ο κ. Νικόλας Σακελλαρίου καταδίκασε τις επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης που στρέφονται κατά του κράτους δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. 

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Φωτογραφία: SOOC