Πρόβλεψη και για κονδύλι φυλάκισης στους καναλάρχες που θα συνεχίσουν να εκπέμπουν

Πρόβλεψη και για κονδύλι φυλάκισης στους καναλάρχες που θα συνεχίσουν να εκπέμπουν

Σχεδιασμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια έχει ο κ. Παππάς το πλαίσιο για το κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν πάρει άδεια, αφού στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό από το οποίο θα καλυφθούν τα έξοδα φυλάκισης των καναλαρχών εκείνων, που δεν θα συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στην ειδική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία Παππά και την συνυπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η τροπολογία του κ. Παππά κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στο σχέδιο νόμου «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» και προβλέπει κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτούμενα τηλεοπτικά κανάλια (παρόχους) και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση και μετάδοση προγραμμάτων.

Ειδικότερα οι κυρώσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ, ενώ έως τώρα ο νόμος προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.

Όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.