Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αποφεύγοντας ωστόσο να ανακοινώσει ημερομηνίες για τη διενέργεια των Πανελλαδικών, ενώ διαβεβαίωσε από τη Βουλή πως οι προσλήψεις 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνουν κανονικά.
«Ακούμε τους ειδικούς. Δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε τώρα ημερομηνίες και να αναγκαστούμε στη συνέχεια να τις αλλάξουμε. Άρα πρέπει να έχουμε τα δεδομένα από τους ειδικούς» είπε για τις Πανελλαδικές η κυρία Κεραμέως.
Νωρίτερα, είχε αναφερθεί στο θέμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία» ανέφερε.
Β. Διγαλάκης: Τα μαθήματα σε ΑΕΙ γίνονται εξ αποστάσεως
Κατηγορηματικός πως δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο στα ΑΕΙ, καθώς στην πλειονότητά τους πάνω από 96% τα μαθήματα διδάσκονται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης στο MEGA.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έστειλαν οι Πρυτάνεις στο υπουργείο Παιδείας:
- Συνολικά, προσφέρεται με τη χρήση εργαλείων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το 96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια, με το ποσοστό αυτό να φτάνει για ορισμένα ΑΕΙ το 99,7%.
- Από το σύνολο των 16.292 προπτυχιακών μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα ΑΕΙ, τα 13.954 μαθήματα (85,65%) προσφέρονται πλήρως, 1.743 (10,7%) προσφέρονται μερικώς, ενώ τα 595 (3,65%) μαθήματα που δεν διδάσκονται, είναι αμιγώς εργαστηριακού ή κλινικού χαρακτήρα.
- Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, από τα 3.656 μαθήματα του εαρινού εξαμήνου όλων των ΑΕΙ, προσφέρονται πλήρως τα 3.334 μαθήματα (91,29%), μερικώς τα 164 (4,49%) ενώ δεν διδάσκονται μόλις 158 μαθήματα (4,32%).
Ο υφυπουργός Παιδείας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις διοικήσεις όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει έως σήμερα την επιδημία COVID-19 και να επισημάνω ότι με την ίδια υπευθυνότητα θα πρέπει να πορευτούμε έως την έξοδο της χώρας μας από την παρούσα κρίση».
Επισήμανε πως αισθάνεται εξαιρετικά ικανοποιημένος που το ελληνικό πανεπιστήμιο υιοθέτησε «σε χρόνο ρεκόρ τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διαδικτυακή λειτουργία, ευθυγραμμιζόμενο, υπό τόσο δυσμενείς και έκτακτες συνθήκες, με αντίστοιχες πρακτικές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων χωρών, που ήδη προηγούνταν σε αυτόν τον τομέα και πριν την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης». Τόνισε επίσης πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην διακινδυνεύσει η ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου.
Διαβάστε ακόμα: