Πρ. Παυλόπουλος: Είναι ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στο δύσκολο δρόμο τους

Πρ. Παυλόπουλος: Είναι ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στο δύσκολο δρόμο τους

Στο σημαντικό ρόλο των Επιμελητηρίων και στον αγώνα που κάνουν σε δύσκολες συνθήκες, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Ραβανή, προέδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, προέδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε εύσημα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους, γιατί μέσα σε αυτή τη βαθιά κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, όπως είπε, με τόσες θυσίες καταφέρνουν να αντέξουν και πρέπει να αντέξουν. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει αυτό που του αναλογεί ώστε να μπορέσουν τα Επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις σε αυτό το δύσκολο έργο.

«Ο Επιμελητηριακός Θεσμός, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και το έχει κάνει. Είναι καθοριστική η σημασία των Επιμελητηρίων στην λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς. Πρέπει λοιπόν να στηριχθεί ο θεσμός αυτός. Ξέρετε άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε, ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί, για να μπορέσουν τα Επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις σε αυτό το δύσκολο δρόμο, δρόμο τον οποίον πρέπει να ακολουθήσει και η ίδια η οικονομία μας, για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η οικονομία έχει μπει σε φάση σταθεροποίησης, ωστόσο υπάρχουν ακόμη «αγκάθια».

«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν κάποια σταθεροποιητικά στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Βλέπουμε μία σταθερή και ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, δειλά δειλά ακόμη και την βιομηχανική παραγωγή, βλέπουμε από τα τελευταία στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών ότι, είναι προς μια θετική πορεία. Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένουν αγκάθια, τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε, έτσι ώστε να έχουμε μία υγιή ανάπτυξη μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια διαρκούς ύφεσης, που έχει περάσει ο τόπος».

 

 

Φωτογραφία αρχείου SOOC