Ποτάμι για Ελληνικό: Να μην φοβηθεί τα κομματικά της ακροατήρια η κυβέρνηση

Ποτάμι για Ελληνικό: Να μην φοβηθεί τα κομματικά της ακροατήρια η κυβέρνηση

«Το Ποτάμι θα ψηφίσει την εν λόγω σύμβαση, γιατί η πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων επενδύσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την παραχώρηση του Ελληνικού.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού επεσήμανε πως η δεκαπενταετής καθυστέρηση αξιοποίησης του Ελληνικού καταδεικνύει την προσκόλληση της ελληνικής οικονομίας σε ένα χρεοκοπημένο, κρατικιστικό μοντέλο, που στηρίχθηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Το πολιτικό σύστημα, εξήγησε, σύσσωμο γενικολογούσε για την ανάπτυξη, ως μοναδικής λύσης για την κρίση, ωστόσο, ήταν χαμένο στην μετάφραση: «Φράσεις - κράχτες όπως το «ξεπούλημα των ασημικών», τα «δεινά των Μνημονίων», τα «ξένα αρπαχτικά» μονοπώλησαν και δηλητηρίασαν τις όποιες προσπάθειες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. […] Γιατί δεν υπάρχει «ξεπούλημα ασημικών», αλλά ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Γιατί τα Μνημόνια, μεταξύ άλλων, επέβαλλαν την αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, δείχνοντας τον δρόμο και τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Γιατί τα «ξένα αρπαχτικά» δεν ήταν άλλοι, παρά εκείνοι οι επενδυτές, που ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν πόρους, που δεν διέθετε η χώρα, για να επενδύσουν σε αυτή.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού, «η δημόσια περιουσία κινδύνευε και κινδυνεύει πολύ περισσότερο από τα εγχώρια επιτήδεια “αρπαχτικά”, που εμφανίζονται με περισσό θράσος ακόμη και σήμερα, πηγαίνοντάς μας πίσω, σε μέρες των τελών της δεκαετίας του '80. Την προσπάθεια δημιουργίας νέων, των δικών μας τζακιών, την πληρώσαμε και την πληρώνουμε πανάκριβα και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο».

Ο βουλευτής Ηρακλείου κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει αίσθημα υψηλής ευθύνης και να μην φοβηθεί τα κομματικά της ακροατήρια, προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση.

«Κι εδώ πρέπει να δεσμευθείτε πως το βαθύ κράτος, δεν θα συναντήσει το βαθύ κόμμα, γιατί είναι πραγματικά κρίμα, οι έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν για άλλη μια φορά τις διοικητικές ανεπάρκειες, τους γνώριμους ρυθμούς της κρατικής μηχανής, αλλά και τις ιδεοληπτικές προσωπικές προσεγγίσεις. […] Αναλάβετε το ownership των αποκρατικοποιήσεων που έχετε υπογράψει, και όχι το ownership μιας ξεπερασμένης, δήθεν αριστερής φοβικότητας προς το υγιώς επιχειρείν και το υγιώς επενδύειν», δήλωσε χαρακτηριστικά.