Πόσες τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθούν;

Πόσες τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθούν;

Ασαφή παραμένουν τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Προ ημερών, με συνέντευξή του στην «Αυγή», ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοπρατηθεί και 5η άδεια, αν δημοπρατηθεί «και μάλιστα σε καλή τιμή», όπως είπε, η τέταρτη άδεια.

Στη νέα συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μίλησε ακόμα πιο γενικά, λέγοντας ότι είναι πιθανό να δοθούν και άλλες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, ίσως και θεματικά, πάλι ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης δημοπρασίας.

«Τα αμέσως επόμενα βήματα είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών και μετά η εξέταση του ενδεχομένου αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών θεματικού περιεχομένου» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας.

Όσον αφορά τον αριθμό αδειών, ο υπουργός σημείωσε ότι: «Σήμερα ο αριθμός είναι απόφαση της Βουλής. Ακούσαμε πολλή κριτική γι' αυτή την επιλογή. Όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμα και μέτοχοι καναλιών αμφισβητούν τη βιωσιμότητά τους και αρνούνται να συμμετάσχουν στις απαιτούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αν υπάρξει ισχυρισμός ότι η αγορά σηκώνει περισσότερα κανάλια, κάτι που σήμερα δεν φαίνεται, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο όταν δημοπρατηθεί και η 4η άδεια σε καλή τιμή και υπάρξει ενδιαφέρον για περισσότερες».