Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των στελεχών της Οργάνωσης, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης, Πολιτική Ακαδημία με θέμα «Debate: Συνύπαρξη και Πολιτικό Αποτέλεσμα» με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Παναγιώτη Δουδωνή, Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου και Λέκτορα του Κολλεγίου Oriel της Οξφόρδης, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Στέλιος Λεριός, Υπεύθυνος Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα. Ο Υπ. Πολιτικής Ακαδημίας ανέφερε πως είναι σημαντικό για τα στελέχη της οργάνωσης να αποκομίζουν μέσα από αυτές τις συζητήσεις «όπλα» στην πολιτική τους φαρέτρα, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ενασχόλησή τους με τα κοινά.
Ο κ. Δουδωνής, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την πρόσκληση, επισήμανε ότι η ανάγκη συνύπαρξης με τον αντίπαλο είναι το βασικό συστατικό της δημοκρατίας, αυτό που την ξεχωρίζει και της δίνει την ιδιαίτερη δυναμική της. Έπειτα, έθεσε τους βασικούς άξονες για τη σωστή προετοιμασία για μια μάχη επιχειρημάτων, παραθέτοντας και αναλύοντας μεθόδους πειθούς και επιχειρηματολογίας. Τέλος, ανέφερε ότι η διάθεση για δημοκρατική συνύπαρξη έχει σχέση και με το πολιτικό αποτέλεσμα, διότι διαφορετικά πλήττονται οι βάσεις λειτουργίας των θεσμών, τονίζεται.
Καταλήγοντας, ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι ο δημόσιος λόγος σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία θα πρέπει να διέπεται από αρχές, αξίες αλλά και ενσυναίσθηση, αποβάλλοντας στοιχεία φανατισμού ή εξάρσεων.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ευχαριστώντας τον εισηγητή για την ενδιαφέρουσα ομιλία του δήλωσε: «Οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η πολιτική εμπειρία του σημερινού μας προσκεκλημένου είναι αδιαμφισβήτητα. Σε έντονες πολιτικά και κοινωνικά εποχές όπως η αυτή που διανύουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με εσκεμμένες προσπάθειες αποσυντονισμού της κοινής γνώμης και παραπληροφόρησης. Για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους “εχθρούς” χρειαζόμαστε κάθε εργαλείο που μπορούμε να έχουμε και αυτός είναι ο στόχος της σημερινής μας συζήτησης. Έχουμε διαλέξει τον δύσκολο και μακρύ δρόμο της υπευθυνότητας, του έργου και των επιχειρημάτων αντί για εκείνων του λαϊκισμού και των κούφιων συνθημάτων. Είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε για αυτήν την επιλογή».