Politico: Στην Ελλάδα η επόμενη ευρωπαϊκή δικαστική διαμάχη

Politico: Στην Ελλάδα η επόμενη ευρωπαϊκή δικαστική διαμάχη

Η επόμενη δικαστική διαμάχη στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να έρθει από την Ελλάδα. Την άποψη αυτή εκφράζει ο αρθρογράφος του περιοδικού Politico, Ryan Heath, παραθέτοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Το γνωρίζατε;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ryan Heath και συνεχίζει:

«Η επόμενη ευρωπαϊκή δικαστική διαμάχη είναι πολύ πιθανό να γίνει στην Ελλάδα: Η Ένωση των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία καταδικάζει την παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης στο δικαστικό σύστημα» τονίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "προσπαθεί να επιτύχει την υποταγή και χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας, ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη αρχή, αλλά ως επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης".

Υπουργοί και βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "σε καθημερινή βάση, εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον δικαστών και εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις… Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να υπονομεύσουν την εξουσία των δικαστών, προκειμένου να την ελέγξουν ευκολότερα… συμβαδίζοντας με τα παραδείγματα της Τουρκίας και της Πολωνίας", αναφέρει η ανακοίνωση», καταλήγει ο Ryan Heath.