ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις: Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα

ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις: Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα

«Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την τύχη της πολυήμερης κινητοποίησης, αναφορά που μπορεί να ερμηνευτεί και ως πρόθεση αναστολής των κινητοποιήσεων.

«Ο εισαγγελέας ζητά τα ονόματά μας, είμαστε γνωστοί, δεν φορέσαμε ποτέ κουκούλα εδώ είμαστε, η κοινωνία μας συμπαραστέκεται και μάς σφίγγει το χέρι» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου στην απεργία τους, πρόσθεσε ότι «ήμασταν η πρώτη συνδικαλιστική ομάδα που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να μας δεχθεί και ο κόσμος το χαίρεται που κάποιοι σήκωσαν ανάστημα στα μνημόνια».

Συνεδριάζει το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή

Κρίσιμης σημασίας είναι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σήμερα το απόγευμα, αν και οι συσχετισμοί είναι ευαίσθητοι και κανείς δεν τολμά να κάνει πρόβλεψη, ειδικά μετά την ανατροπή της περασμένης Τρίτης έπειτα από τη συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Τράκα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών στο Μαξίμου.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και αυτή την ώρα οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, επί της λεωφόρου Αμαλίας, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι γύρω δρόμοι.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας συνέστησε στους διαδηλωτές να αποφύγουν την οποιαδήποτε ένταση με την αστυνομία. Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα παραμείνουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση αναμένουν πάντως από την κυβέρνηση πιο ευνοϊκό καθεστώς στο θέμα των προσλήψεων - μονιμοποιήσεων. 

Την ίδια ώρα, σε δήμους έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί των απορριμμάτων, καθώς οι ιατρικοί σύλλογοι προειδοποιούν για τον άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (οι θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 39 με 40 βαθμούς Κελσίου).

Πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς σε ανακοίνωσή του προειδοποίησε ότι «η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη λήξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους. Με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς». 

Με πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε ακόμα:

- Δ. Βίτσας σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία

- Κ. Κυρανάκης: Λύση για τα σκουπίδια με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

(φωτογραφία: SOOC)