Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον Α. Βγόντζα

Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον Α. Βγόντζα

Tο τελευταίο «αντίο» στον δικηγόρο Αντώνη Βγόντζα θέλησαν να πουν εκπρόσωποι του πολιτικού, αλλά και του νομικού κόσμου στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στην πλατεία Υμηττού.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος που εκφώνησε και επικήδειο, καθώς και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκος Φίλης και Τάσος Γιαννίτσης.

Σε ηλικία 73 ετών απεβίωσε την Παρασκευή Ο διακεκριμένος δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Είχε διατέλεσε διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 - 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, αλλά η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη συγκεκριμένα από το χωριό Καπίστρι (νυν οικισμός Σταυρού) Ιεράπετρας του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου. Σπούδασε νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, την τότε Δυτική Γερμανία και τη Φινλανδία και άρχισε να ασκεί τη δικηγορία το 1971.