Παραδόθηκε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Παραδόθηκε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδόθηκε η σορός του από το νεκροτομείο Τιράνων τη 1.00 τα ξημερώματα, αφότου οι αλβανικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για την παραλαβή του. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του 35χρονου είχαν μεταβεί από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η παραλαβή της σορούς του έγινε μετά παρέμβαση του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα και του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου.

«Ας δοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα προς ταφή σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση. Ας γαληνέψουν όλων οι ψυχές. Ας σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος. Τα υπόλοιπα μπορούν να μελετηθούν στη συνέχεια με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας η οποία ζει δραματικές στιγμές. Η σορός του 35χρονου έφτασε στις 6.00 το πρωί στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, στη 14.00 στις Βουλιαράτες. Στο χωριό έχουν αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Να σημειώσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. 

Με έξοδα του δήμου Δρόπολης η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δερόπολης, στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες και αποφάσισε να καλυφθούν από τον δήμο τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την οποία παρέλαβε τα ξημερώματα η οικογένεια του, θα μεταφερθεί στο σπίτι της οικογένειας στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα (5 μμ ώρα Ελλάδας).