Παραδίδεται η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Παραδίδεται η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Οι αλβανικές αρχές έδωσαν το "πράσινο φως" στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παραλαβή της σορού του γιου τους. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτι στα Τίρανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κηδεία του 35χρονου θα τελεστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, το epiruspost, μετέδιδε πως ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που του είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος επισημαίνοντας την ανάγκη να παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του Κ. Κατσίφα προκειμένου να γίνει η ταφή του στους Βουλιαράτες. Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, συνεχίζει το epiruspost, επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας χθες το βράδυ.

Στην εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση υψηλόβαθμων Δικαστικών στελεχών, και στη συνέχεια η Γενική Εισαγγελία του Κράτους ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, με αποτέλεσμα να αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων.