«Παγώνει» η έρευνα για τη Novartis - Αίτηση εξαίρεσης Ράικου κατά Τουλουπάκη

«Παγώνει» η έρευνα για τη Novartis - Αίτηση εξαίρεσης Ράικου κατά Τουλουπάκη

Στον «πάγο» μπαίνει προς το παρόν η έρευνα για τη Novartis μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατά της διαδόχου της στη θέση αυτή, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το dikastiko.gr, η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, έχει  εξαπολύσει  «μπαράζ» δικαστικών προσφυγών σε βάρος τόσο  της κ. Τουλουπάκη όσο και των άλλων δύο επίκουρων συναδέλφων της.

Εκτός από την αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου ζητεί, μαζί με το σύζυγό της συνολικά 300.000 ευρώ από τους τρεις συναδέλφους της, (ο σύζυγός της) κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα, δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς συνεπώς προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να κινηθεί μέχρι νεοτέρας.

Τα νεότερα θα έρθουν (άγνωστο πότε)  από το Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της ομάδας των τριών εισαγγελέων οι οποίοι ασχολούνται με τη Novartis και οι οποίοι έχουν «κατεβάσει» τα μολύβια.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο σύζυγος της κ. Ράικου, γιατρός στο επάγγελμα, ως αποδέκτης εμβάσματος, σε κοινό τους λογαριασμό, από τη Novartis, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καταλογίζει στους  τρεις συναδέλφους της αλλά πρωτίστως στην κ. Τουλουπάκη τη διαρροή στον Τύπο των επίμαχων πληροφοριών.