«Σε συνθήκες υπαρκτής μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας στην αντιπαράθεση Αριστεράς – Δεξιάς και ταυτόχρονα πολύχρονης κοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που περνάμε σήμερα, χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς ξεκάθαρα. Αν θα συμβάλει στην επαναφορά νεοφιλελεύθερων επιλογών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ ή αν θα στηρίξει την κοινωνία , την αναδιανομή του πλούτου, την δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους και της παραγωγής. Είναι φανερό ότι δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες για πολύ καιρό», αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο news247.gr, ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Στο άρθρο, υπό τον τίτλο «κεντροαριστερά- με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», ο Παναγιώτης Σκούτας επισημαίνει ότι «το πολιτικό σκηνικό στη χώρα για το ορατό μέλλον έχει μετατραπεί σε μια πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση, ανάμεσα αφενός στις κοινωνικά προοδευτικές και ριζοσπαστικές απόψεις και αφετέρου στις νεοφιλελεύθερες επιλογές για την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Ο Παναγιώτης Σκούτας προσθέτει ότι η διαγραφόμενη διαχωριστική γραμμή είναι αναπόφευκτη «από τη στιγμή της εκλογής Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ .... (αλλά) και στον χώρο του “νέου κέντρου”, του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού και άλλων κινήσεων, όπως αυτός διαμορφώθηκε από το 2012 και μετά και δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται στον χώρο να κοπεί κάθε γέφυρα με την Αριστερά ».
Ο κ. Σκούτας υποστηρίζει ότι στο διάστημα 2012-2014 επικράτησε η λογική του νεοφιλελευθερισμού μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πολιτική που έγινε δεκτή και από το Ποτάμι. « Παράλληλα, οι δεσμοί διαπλοκής κορυφαίων στελεχών με τα ΜΜΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους υπαγορεύουν πολιτικές στάσεις στην πιο συντηρητική κατεύθυνση», αναφέρει στο άρθρο του ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας, σημειώνοντας πως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ έχουν ενταθεί οι πιέσεις με στόχο την απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού από τη ΝΔ, κάτι που – όπως γράφει - «επιβεβαιώνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για διεύρυνση προς την κεντροαριστερά».
«Αν λοιπόν στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχίσει να υπάρχει πολιτική έκφραση της κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, αυτή πρέπει να οριοθετηθεί από το νεοφιλελευθερισμό και τη συμμαχία με τη ΝΔ», γράφει ο κ. Π. Σκούτας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ