Π. Πολάκης: «Μια μέτρια χρονιά, με 111 νεκρούς από τη γρίπη»

Π. Πολάκης: «Μια μέτρια χρονιά, με 111 νεκρούς από τη γρίπη»

Για «μέτρια χρονιά με 111 νεκρούς» από τη γρίπη έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης κατηγορώντας τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση ότι «προσπαθούν να βγάλουν υπεραξία από τους νεκρούς».

«Δεν υποβαθμίζω τους νεκρούς. Καλώς ή κακώς έχουμε νεκρούς κάθε χρόνο γιατί υπάρχουν ευπαθείς οργανισμοί. Δεν είναι μια ελαφριά χρονιά με 40-50 νεκρούς, υπήρξαν και χρονιές με 300 νεκρούς» είπε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και απάντησε ότι «πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την επόμενη τετραετία γιατί οι υλικοί όροι ύπαρξης θα καθορίσουν τη συμπεριφορά τους». Κατά τον ίδιο «το δημοκρατικό στρατόπεδο στη χώρα είναι το 60% και επικεφαλής αυτού τα τελευταία 4 χρόνια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα φτιάξει το μέτωπο που πρέπει».

«Το σύνθημα με το οποίο κυβέρνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", σε αυτό προστίθεται ο στίχος "ο λαός δεν ξαναγυρίζει τη χώρα στα χέρια των γκάνγκστερ"».

Κατά τον Παύλο Πολάκη οι δύο λόγοι για τους οποίους βγήκε το τρίτο Μνημόνιο είναι «γιατί ο κόσμος βάζει πλάτη και μας στηρίζει, δεν βγαίνει στους δρόμους και δεν κλέβουμε γιατί αυτά που βγαίνουν τα μοιράζουμε στους πιο κάτω».

Ο κ. Πολάκης ρωτήθηκε και για τον Αλέξη Τσίοπρα και είπε ότι «ήταν ο ένας από τους τρεις λόγους που εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δύο ήταν επειδή κατάλαβα ότι είναι καθαρός και ότι είπε "πάμε να κυβερνήσει η αριστερά και να αλλάξουμε τα πράγματα"».

Σε άλλο σημείο στη συνέντευξής του ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για προσπάθειες «δολοφονία χαρακτήρα», από κάποιους τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει στην καρδιά και στην τσέπη. 

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τη δημοσιογράφο σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Προφανώς και όχι», απάντησε ο Παύλος Πολάκης ενώ όσον αφορά το δάνειο που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής είπε ότι ήταν νόμιμο και κατηγόρησε τα «κανάλια της διαπλοκής» για τη διάσταση που έλαβε το θέμα.