Π. Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Πάνω από 13.000 τα στοχευμένα τεστ για κορονοϊό ημερησίως

Π. Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Πάνω από 13.000 τα στοχευμένα τεστ για κορονοϊό ημερησίως

Περισσότερα από 13.000 στοχευόμενα τεστ για κορονοϊό διεξάγονται κάθε ήμερα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, όταν στην αρχή γίνονταν 800 τεστ ημερησίως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος προανήγγειλε αύξηση των τεστ καθώς εκτίμησε ότι θα έχουμε άνοδο του αριθμού κρουσμάτων λόγω των ταξιδιωτών που επιστρέφουν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «το επόμενο διάστημα υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση των τεστ καθώς τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ίσως μια αύξηση των κρουσμάτων λόγω των ταξιδιωτών που θα επιτρέψουν  από το νησιά».  Υπάρχει μια τάση για πάνω από 200 κρούσματα πρόσθεσε. 

Σημείωσε παράλληλα ότι μόνο στις πύλες εισόδου γίνονται πάνω από 8.000 τεστ την ήμερα και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα από 350 ξενοδοχεία με 4.500 στοχευόμενα τεστ και τόνισε ότι συνολικά από τις κινητές ομάδες της χώρας έχουν γίνει πάνω από 175.000 τεστ. 

Ερωτηθείς για το αν δημοσιοποιείται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι ανακοινώνονται τα πάντα και δεν χάνεται ούτε ένα κρούσμα.