Οριοθετείται η φωτιά - Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση προς Λαγονήσι

Οριοθετείται η φωτιά - Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση προς Λαγονήσι

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωϊ σε χαμηλή βλάστηση στην Φέριζα Σαρωνικού με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί καταφέρνοντας να περιορίσουν το μέτωπό της, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι  αρχές εστιάζουν στο να μη κινδυνεύσουν σπίτια στους δύο οικισμούς και να μην ξεφύγει η φωτιά για τις γύρω περιοχές όπου διαμένουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μετά από ενίσχυση των δυνάμεων συνολικά 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Μήνυμα 112 

Μήνυμα για όσους βρίσκονται στη Φέριζα έστειλε και το 112, καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιά, ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Λόγω της πυρκαγιάς  η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

- Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

- Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

- Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ