Ολλανδία: Την Hillary Clinton αναδεικνύει νικήτρια του debate ο εγχώριος Τύπος

Ολλανδία: Την Hillary Clinton αναδεικνύει νικήτρια του debate ο εγχώριος Τύπος

Την Hillary Clinton αναδεικνύει ως νικήτρια της χθεσινής τηλεμαχίας η πλειοψηφία του ολλανδικού Τύπου.

Την πιο θετική για την Hillary Clinton άποψη δείχνει να έχει η De Volkskrant, χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Η θριαμβεύτρια Clinton βλέπει τον Trump να εγκλωβίζεται στα ψέματά του». Αν και κατά το πρώτο ημίωρο η Clinotn συνάντησε δυσκολίες, στην συνέχεια ανέκαμψε και στρίμωξε τον Τραμπ, γράφει η εφημερίδα.

Την σκυτάλη στα εγκώμια για την clinton παίρνει στη συνέχεια η Financieele Dagblad, εκφράζοντας την άποψη ότι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κατάφερε να επικρατήσει σε αυτή την πρώτη τηλεμαχία και να ρίξει «στο καναβάτσο» τον ανθυποψήφιό της, ο οποίος αναλώθηκε σε επουσιώδη ζητήματα και επέδειξε «μικρότερη αυτοσυγκράτηση» και «λιγότερο ηγετικό προφίλ» από εκείνη.

Από την πλευρά της η Trouw εκτιμά επίσης ότι η Clinton δείχνει να κέρδισε τις εντυπώσεις και την ψήφο των αμφιταλαντευόμενων, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της συζήτησης, όταν ο Trump κατάφερε να παρουσιαστεί ως το «νέο πρόσωπο» που δεν διστάζει «να τα βάλει με το κατεστημένο» και να εμφορείται, μόνος εκείνος, από γνήσιες «πατριωτικές» αντιλήψεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Clinton κατάφερε να αποτινάξει το στίγμα που την βαραίνει ότι δεν είναι συμπαθής στους ψηφοφόρους περνώντας στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να πείσει εκείνη πλέον τους τηλεθεατές ότι ο Trump «δεν είναι καλός άνθρωπος».

Ωστόσο, για την NRC Handelsblad δεν υπάρχει ένας καθαρός νικητής από την χτεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση. Αν και εκτιμά ότι η συζήτηση υπήρξε «καταστροφική» για το προφίλ του Trump, ωστόσο εκφράζει την άποψη ότι η Clinton δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τα λάθη του αντιπάλου της. Ως εκ τούτου, συμπεραίνει η εφημερίδα, δεν μπορεί να γίνει λόγος για «καθαρό» νικητή, γεγονός που μάλλον λειτουργεί προς όφελος του Trump σε αυτή την χρονική συγκυρία, καθώς η Clinton είναι που έχει βρεθεί σε μειονεκτική θέση τις τελευταίες εβδομάδες και καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τέλος η De Telegraaf αφήνει να εννοηθεί ότι παρά την πανθομολογούμενη αποστροφή που εν γένει προκαλεί ο Trump στους μορφωμένους ψηφοφόρους, έχει κι αυτός μεγάλη απήχηση σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού και για του λόγου το αληθές χρησιμοποιεί τον τίτλο «Η Clinton κέρδισε στους αναλυτές και ο Trump στους θαμώνες των καφενείων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ