Όλ. Γεροβασίλη: Οι εποχές του "μαύρου" έχουν περάσει

Όλ. Γεροβασίλη: Οι εποχές του "μαύρου" έχουν περάσει

Στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι εν εξελίξει, αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι «εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία της δημοπρασίας, με τους κανόνες που είχαν προαναγγελθεί και ήταν γνωστοί σε όλους».

Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής ανέφερε ότι «υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας».

Όπως εξήγησε, προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος στις δηλώσεις της τόνισε ότι «οι εποχές του "μαύρου" έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση».

Τέλος, υπερασπιζόμενη τη διαδικασία δήλωσε ότι «ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει».