Οι θέσεις των H. Clinton και D. Trump επικράτησαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση των T. Kaine και M. Pence

Οι θέσεις των H. Clinton και D. Trump επικράτησαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση των T. Kaine και M. Pence

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, Tim Kaine και Mike Pence, αναμετρήθηκαν τηλεοπτικά. Ωστόσο το πολιτικό ενδιαφέρον των τοποθετήσεών τους, επικεντρώθηκε στους δύο προεδρικούς υποψηφίους, Hillary Clinton και Donald Trump, παρατηρεί το CNN.

Στην αναμέτρηση κυριάρχησαν τα οικονομικά του Donald Trump, το μεταναστευτικό πρόβλημα, η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία, αλλά και ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση στη Συρία και οι σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Kaine, προεδρικός υποψήφιος της Hillary Clinton δήλωσε ότι για τον ίδιο και τη σύζυγό του, που έχουν έναν γιο, ο οποίος έχει υπηρετήσει με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτός των ΗΠΑ, “η σκέψη ότι ο Donald Trump, θα είναι ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι τρομακτική".

Ο Tim Kaine δήλωσε ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία.

Από την άλλη μεριά, ο Mike Pence υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα σεβαστεί μία διακυβέρνηση υπό τον Donald Trump, εξαιτίας της “ισχύος των ΗΠΑ”.

Η Hillary Clinton και ο Tim Kaine, θέλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στο αμερικανικό σύστημα υγείας (Obamacare). “Η Hillary Clinton νομίζει ότι αυτό είναι μια καλή αρχή”, υποστήριξε ο Pence.

Σε σύντομη δημοσκόπηση (CNN/ORC) που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τηλεοπτικής αναμέτρησης, τις εντυπώσεις φαίνεται να κέρδισε ο Pence με ποσοστό 48% έναντι 42% του Kaine.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ