Οι Αμερικάνοι… ξανά έρχονται στην Ελλάδα - Αύξηση κρατήσεων και απευθείας πτήσεων

Οι Αμερικάνοι… ξανά έρχονται στην Ελλάδα - Αύξηση κρατήσεων και απευθείας πτήσεων

Μπορεί τα νέα από τη Βρετανία να μην ήταν θετικά, καθώς η χώρα μας δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα δεν ισχύει το ίδιο όμως για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι για φέτος το καλοκαίρι «ψηφίζουν» Ελλάδα, οι κρατήσεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία και οι απευθείας πτήσεις αμερικάνικων αεροπορικών εταιρειών αυξάνονται, με την πρώτη πτήση της American Airlines να καταφθάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μάλιστα η πτήση από το αεροδρόμιο Κένεντυ της Νέας Υόρκης έφυγε με φόντο τη γαλανόλευκη και μία μίνι γιορτή με τον Πρόξενο στη Νέας Υόρκης Κωνσταντίνο Κούτρα να δηλώνει πως «αυτό που γίνεται την πρώτα χρονιά μετά την πανδημία με τις πτήσεις από την Αμερική είναι πρωτόγνωρο». Η American Airlines αναμένεται έως τον Αύγουστο να προσφέρει πάνω από 1.400 αεροπορικές θέσεις ημερησίως με απευθείας πτήσεις που έχει προγραμματίσει για τη χώρα μας.

Δεν είναι μόνο όμως η American Airlines που βλέπει αυξημένη τουριστική ζήτηση για τη χώρα μας. Η Delta Airlines έχει απευθείας πτήσεις προς τη χώρα μας μετά από 10 χρόνια και επαναφέρει την πτήση από Νέα Υόρκη, ενώ η United Airlines εκτός από τη σύνδεση Αθήνας-Νέας Υόρκης, συνδέει με νέα πτήση τις δύο περιοχές. Στον «χορό» των απευθείας πτήσεων μπαίνει και η Emirates που συνδέει πλέον με απευθείας πτήση τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα, συνδέοντας απευθείας Ελλάδα-ΗΠΑ.

«Έκρηξη» κρατήσεων από τις ΗΠΑ

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο Liberal Markets οι κρατήσεις από Αμερικάνους είναι υψηλές και δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, από τις αρχές Ιουλίου και ύστερα όμως. Το ενδιαφέρον δεν περιλαμβάνει μόνο την Αθήνα, αλλά ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Άλλωστε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος με δηλώσεις του έχει επισημάνει πως υπάρχει μεγάλο ρεύμα Αμερικανών τουριστών προς τη χώρα μας. Το γεγονός πως στις ΗΠΑ έγινε μεγάλη μεταστροφή στον έλεγχο της πανδημίας και η σύσταση του CDC είναι ότι μπορούν οι εμβολιασμένοι Αμερικάνοι να ταξιδεύουν, δημιουργεί πραγματικές προσδοκίες πως τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ θα εισρεύσουν στη χώρα, κάτι που ήδη αποτυπώνεται στις κρατήσεις και βεβαίως στις απευθείας πτήσεις των αεροπορικών προς τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ έχουν υψηλή πληρότητα πάνω από 60%, κάτι που σημαίνει πως αυτή θα αυξάνεται όσο κυλά το καλοκαίρι με το peak της σεζόν από τον Ιούλιο και ύστερα οι πληρότητες μπορούν να αγγίξουν το 90%.

Όπως φαίνεται η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος στην αγορά των ΗΠΑ με τους εμβολιασμένους Αμερικάνους να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι. Το brand Ελλάδα περνάει στο εξωτερικό. Ωστόσο μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τη Βρετανική αγορά, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας, με παράγοντες του κλάδου να εκτιμούν πως μπορεί να δούμε ορισμένα ελληνικά νησιά στην πράσινη λίστα της Βρετανίας, μέσα στον Ιούνιο.