Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Θα τα πούμε από κοντά

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Θα τα πούμε από κοντά

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ευθεία απειλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ρουβίκωνα, γνωστό στέλεχος του οποίου δηλώνει με ανάρτηση στα social media ότι με τον πρόεδρο της Ν.Δ. «θα τα πούμε από κοντά και σύντομα». Η απαράδεκτη αυτή ανάρτηση, που αποτελεί ευθεία απειλή κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε λίγα 24ωρα μετά τις επιθέσεις του Μαξίμου κατά της Ν.Δ., την οποία επιχείρησε να ταυτίσει με την ακροδεξιά και δύο μόλις 24ωρα από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είναι, δε, ξεκάθαρη και χωρίς υπονοούμενα, ενώ το ιδρυτικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που την ανήρτησε είναι το ίδιο με αυτό που είχε απειλήσει πως θα χυθεί αίμα πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό ο Ρουβίκωνας είχε φτάσει έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τώρα η απειλή είναι πιο άμεση.

Μόλις χθες πάντως έγινε γνωστό πως ο Ρουβίκωνας μέσω ανάλογων αναρτήσεων επιχειρεί να προσελκύσει νέα μέλη, ενώ δημοσίευμα της Καθημερινής επικαλείται έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση για την καταδρομική επιχείρηση στο ΣτΕ ελήφθη σε... συνέδριο αναρχικών.

Οι εξελίξεις προκαλούν ερωτήματα αλλά και έντονη ανησυχία για τη δράση του Ρουβίκωνα που πλέον συνεργάζεται με συγκεκριμένες ομάδες των Εξαρχείων και εντείνει τη δράση του.

Η ανησυχία εντείνεται από τη στάση που δείχνει η κυβέρνηση, στελέχη της οποίας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το Ρουβίκωνα ως μια «συλλογικότητα» που κάνει... ακτιβισμό.

Μάλιστα, λίγο πριν την απειλητική ανάρτηση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωνε στην τηλεόραση ότι ο Ρουβίκωνας είναι ένα ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά στην αναρχική ομάδα.

Επίσης, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση των αρχών παρά το γεγονός πως η ευθεία απειλή αποκαλύφθηκε και δημοσιοποιήθηκε άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, είχε ζητήσει να ασκηθούν διώξεις και κατά όσων επιδοκίμασαν τις πράξεις αυτές μέσω δηλώσεων και αναρτήσεων, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενέργεια για την απειλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

«Ο Μητσοτάκης έβγαλε.. τηλεοπτικό διάγγελμα για μας.Το ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της ΝΔ στα καλύτερα του.Εμεις δεν βγάζουμε διαγγέλματα.Οτι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα», αναφέρει η ανάρτησή του μέλους του Ρουβίκωνα στο Facebook. 

Με άλλη ανάρτησή του το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα καλούσε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στον Ρουβίκωνα να αναζητά πληροφορίες κάθε Δευτέρα, συγκεκριμένες ώρες σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων.

Επίσης είχε εκτοξεύσει ευθείες απειλές κατά του δημάρχου Τήνου μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερα τα μέλη της αναρχικής ομάδας για την επίθεση στο δημαρχείο του νησιού.

Το συγκεκριμένο μέλος του Ρουβίκωνα είχε κάνει κάλεσμα μέσω Facebook, ώστε να πραγματοποιηθεί θερμή υποδοχή στις φυλακές Κορυδαλλού κατά την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, χαρακτηρίζοντάς τον «πρότυπο αγωνιστή».