Ο Γκεόργκι Ζούκοφ αποδομεί στο twitter τα επιχειρήματα Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή

Ο Γκεόργκι Ζούκοφ αποδομεί στο twitter τα επιχειρήματα Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή

Με μια σειρά μηνυμάτων στο twitter και χρησιμοποιώντας τα συμπεράσματα της επιτροπής για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φωτιά στο Μάτι, αλλά και το πόρισμα ανάλογης επιτροπής της Βουλής από το 2007,  ο χρήστης Georgy Zhukov αποδομεί τα επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα, ότι η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η ειδική επιτροπή της Βουλής για την προστασία του περιβάλλοντος επεσήμανε το 2007 ότι η κλιματική αλλαγή ήταν ήδη παρούσα τότε. Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό του μήνυμα στο twitter o Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν πριν από τρία χρόνια, στην αρχή της κλιματικής κρίσης, αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία. Όσοι είχαν επιλέξει την τυμβωρυχία, να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια. Ο κρατικός μηχανισμός δεν υπήρξε ποτέ υποδειγματικός». 

Σε άλλη ανάρτηση, ο χρήστης Georgy Zhukov σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Ηλεία γιγαντώθηκαν «παρά την απουσία ανέμων». Στην έκθεση, όμως, την οποία συνέταξε η επιτροπή που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι το 65% των πυρκαγιών διαδίδεται με ελάχιστους ανέμους και μόλις το 1,46% με ισχυρούς.

Επίσης, αναφέρει πως σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κάνει συνεχώς εκκλήσεις «για εναέρια μέσα τα οποία είναι απόντα». Η ίδια έκθεση, όμως, λέει πως τα αεροσκάφη «δεν είναι πανάκεια», είναι δαπανηρά στη συντήρηση, απαρχαιωμένα και κοστίζουν υπέρογκα γιατί είναι ιδιωτικά. 

Δείτε το σχετικό thread αναρτήσεων