Ο Γ. Ζαριφόπουλος για τα SMS στο 13033

Ο Γ. Ζαριφόπουλος για τα SMS στο 13033

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τα SMS στο 13033, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν σταλεί πάνω από 4 εκατ. μηνύματα, ενώ στην πρώτη καραντίνα υπήρχαν 2,6 εκατ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι στο πρώτο lockdown τα σχολεία ήταν κλειστά, ενώ οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το σύστημα.

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν δεν λάβουν απάντηση από το 13033, ο κ. Ζαριφόπουλος απάντησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί αν ο αποστολέας βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχει καλό σήμα, και ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να ξαναπροσπαθήσει. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει χρέωση για το μήνυμα στο 13033, και ότι αν κάποιος έχει κάνει φραγή σε 5ψηφια νούμερα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχο του.

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, είπε ότι είναι ήδη ομαλή η λειτουργία της. Ως προς το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ο κ. Ζαριφόπουλος εξήγησε ότι δεν έπεσε το ιντερνέτ, όπως αναφέρθηκε, αλλά η συγκεκριμένη πλατφόρμα της συγκεκριμένης εταιρίας παρουσίασε προβλήματα πανευρωπαϊκά, τα οποία αποκαταστάθηκαν, ενώ η εταιρία έδωσε εξηγήσεις.  

Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία της ατομικής ευθύνης και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις