Ο Donald Trump ενίσχυε οικονομικά τις εκστρατείες εκλογής γενικών εισαγγελέων

Ο Donald Trump ενίσχυε οικονομικά τις εκστρατείες εκλογής γενικών εισαγγελέων

Ο Donald Trump, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έχει ενισχύσει οικονομικά τις εκστρατείες εκλογής των γενικών εισαγγελέων σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες. Ο Trump ενίσχυε οικονομικά τις εκστρατείες των εισαγγελέων όταν είχε ανοιχτές υποθέσεις σε αυτά, επεσήμανε σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα "The Wall Street Journal". 

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο Trump, η οικογένειά του κι άνθρωποι του περιβάλλοντος του έδιναν δωρεές στο Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης από τη δεκαετία του ''80, επικαλούμενη τα στοιχεία των ερευνών της. Ο Eric Schneiderman, που ασκεί τα καθήκοντα του γενικού εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη κατά την περίοδο αυτή και προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Trump.

“Τα χρήματα δίνονταν συχνά και όταν οι εταιρίες του κ. Trump είχαν ανοιχτές υποθέσεις στα αναφερόμενα εισαγγελικά γραφεία,” ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Reuters, ενώ το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Ο Trump δήλωσε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι ως επιχειρηματίας έχει κάνει δωρεές σε πολιτικούς. Από την άλλη μεριά, υποστηρίζει ότι η Hillary Clinton, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, ανήκει σ'' ένα διεφθαρμένο σύστημα, στο οποίο πλούσιοι δωρητές ασκούν επιρροή στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, ενώ ο ίδιος, ως ξένο σώμα αυτού του συστήματος, μπορεί να διορθώσει την κατάσταση.

“Συνολικά, ο Donald Trump έχει δωρίσει ποσό περίπου 140.000 δολαρίων σε 12 πολιτικούς που ήταν υποψήφιοι ή διετέλεσαν γενικοί εισαγγελείς από το 2001 έως το 2014, σύμφωνα με τα έγγραφα των χορηγιών. Μερικοί από αυτούς, έχουν επιστρέψει τις χορηγίες,” ανέφερε χαρακτηριστική η εφημερίδα.

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι ο Trump χορήγησε χρήματα του ιδρύματός του προκειμένου να υποστηρίξει τη Γενική Εισαγγελέα της Φλόριντα, Pam Bondi που ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η Bondi σκεφτόταν να δρομολογήσει την έναρξη έρευνας γύρω από το λεγόμενο “Πανεπιστήμιο Trump,” την επιχειρηματική προσπάθεια του Trump να διαθέσει τις γνώσεις του στα μεσιτικά ζητήματα, έναντι της καταβολής διδάκτρων.

Ωστόσο, το Ίδρυμα Trump πλήρωσε πρόστιμο 2.500 δολαρίων στις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ για τη δωρεά αυτή. Εκπρόσωπος των επιχειρήσεων Trump δήλωσε στην εφημερίδα ότι η δωρεά προερχόταν από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Trump κι ότι από λάθος υπαλλήλου εμφανίστηκε να προέρχεται από το ίδρυμα.

Ο Eric Trump διαβεβαιώνει ότι ο πατέρας του, Donald Trump πληρώνει “ένα τρομακτικό ποσό φόρων”

Ο Eric Trump, γιος του Donald Trump, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι πατέρας του πληρώνει «ένα τρομακτικό ποσό σε φόρους», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα φορολογικά στοιχεία του πατέρα του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την ομοσπονδιακή φορολογία στο εισόδημα. Μπορούμε να το διευκρινίσουμε αυτό; Ο πατέρας σας έχει πληρώσει ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος;» ρώτησε η Dana Bash του CNN τον Eric Trump.

«Πληρώνουμε ένα τεράστιο ποσό σε φόρους », απάντησε ο Eric . «Ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος;», ξαναρώτησε η Bash. «Ναι», απάντησε ο Trump.

Οι ερωτήσεις αυτές, ακολούθησαν τη δημοσίευση από την εφημερίδα The New York Times το περασμένο Σάββατο φορολογικών εγγράφων του Trump για το 1995, σχετικά με την καταγραφή λειτουργικών ζημιών ύψους 916 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοσίευμα αυτό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη καταβολής φόρων εισοδήματος από τον Trump για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ