Στους… προηγούμενους έριξε την ευθύνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί με τους συμβασιούχους. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε – απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου - ότι πανσπερμία εργασιακών σχέσεων έχει οδηγήσει τους συμβασιούχους σε εργασιακή ομηρία και τη χώρα σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να ομαλοποιήσει την κατάσταση, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβέρνηση ότι αντιμετώπιζαν τους συμβασιούχους ως εκλογική πελατεία και έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω συνταγματικών περιορισμών
«Με βάση όσα είπε Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, στόχος μας είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση δεδομένων των συνταγματικών περιορισμών και των πρακτικών που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία θα ληφθεί μετά την δημοσίευση του σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές ανανεώσεις συμβάσεων. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει το ζήτημα στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Αναμένουμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δούμε πως διαχειρίζεται την ερμηνεία του Συντάγματος και της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η αναπαραγωγή πρακτικών ομηρίας ή η δημιουργία συνθηκών για απόδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολάβους αλλά να επιλύσει το πρόβλημα» τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για το τι μέλλει γενέσθαι. «Είχα πει στην κυρία Γεροβασίλη ότι έχουμε προτάσεις για λύσεις του προβλήματος δεν το είδε θετικά και υπαινίχθηκε μονιμοποίηση συμβασιούχων, ιδού τα αποτελέσματα», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του «Πήγασου» και ζήτησε από τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όπως έκαναν στην περίπτωση του ΔΟΛ. «Αναμένουμε από τις τράπεζες να πράξουν το δέον για να μη θεωρηθεί από κανέναν ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε σχέση με διαχείριση δανείων αυτών επιχειρήσεων σε σχέση με το τι έγινε σε ΔΟΛ», υπογράμμισε και μίλησε για έναν «ανηλεή πόλεμο στον τύπο. «Σε αυτόν συμμετέχουν ιδιοκτήτες (ΜΜΕ) τράπεζες και πολιτικά κόμματα, με στόχο μια σκληρή πολεμική εναντίον της κυβέρνηση», είπε.
Αλέξανδρος Διαμάντης
Φωτογραφία: Sooc