Ο Christian Kern αναλαμβάνει νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Ο Christian Kern αναλαμβάνει νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Ο Christian Kern θα είναι ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPO), όπως ανέφερε το αυστριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων (APA) σήμερα, Πέμπτη, και μετέδωσε το Politico.

Ο C. Kern Θα αντικαταστήσει τον Werner Faymman ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα.

Ο πενηντάχρονος Christian Kern είναι ο επικεφαλής της Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Αυστρίας, OBB, θέση την οποία κατέχει από το 2010. Το ΑΡΑ ανέφερε ότι αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο για να αναλάβει τη θέση και ο επίσημος διορισμός του θα είναι μόνο μια τυπική διαδικασία.

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι C. Kern συναντήθηκε με τον μεταβατικό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών και δήμαρχο της Βιέννης, Michael Haupl, και εγκρίθηκε από ηγετικά στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Παρασκευή και η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να σχηματιστεί το νωρίτερο την Τετάρτη.

Τους τελευταίους μήνες, ο W. Faymann έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική, τόσο από το εσωτερικό του κόμματος όσο και γενικότερα, σχετικά με τους χειρισμούς του στην προσφυγική κρίση και την οικονομία.