Ο B. Sanders ζητά την αμφισβήτηση αλλά όχι την παρεμπόδιση του D. Trump

Ο B. Sanders ζητά την αμφισβήτηση αλλά όχι την παρεμπόδιση του D. Trump

Ο Bernie Sanders δήλωσε ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Γερουσία συζήτησαν χθες αν το κόμμα θα αντιταχθεί σε οποιονδήποτε διορισμό ανακοινώσει ο εκλεγμένος πρόεδρος Donald Trump στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Παράλληλα ο Sanders κάλεσε τους Δημοκρατικούς να μην φέρνουν απλώς εμπόδια στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα στο να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο.
3
Στη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε το CNN, ο Sanders επιτέθηκε στους Ρεπουμπλικάνους χαρακτηρίζοντας “αισχρή και εξοργιστική” την άρνησή τους να εξετάσουν την πρόταση του απερχόμενου προέδρου Barack Obama να διοριστεί ο Merick Garland στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Bernie Sanders, Γερουσιαστής από το Βερμόντ και αντίπαλος της Hillary Clinton στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, παραδέχτηκε ότι το σχέδιο του Obam για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, που είναι γνωστό ως “Obamacare,” “έχει προβλήματα”.

Ο Sanders σημείωσε ωστόσο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν την κατάργηση του προγράμματος αυτού, χωρίς να έχουν φροντίσει για μια εναλλακτική επιλογή.

Για τον D.Trump δήλωσε: “Θα σας πω το εξής: Ο Trump διεξήγαγε μία προεκλογική εκστρατεία, η οποία στηρίχθηκε στη μισαλλοδοξία. Η προεκλογική του εκστρατεία βασίστηκε στον σεξισμό, τον ρατσισμό αλλά και την ξενοφοβία. Δεν θα συμβιβαστώ με αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sanders.

Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κατά του Trump τις “τακτικές παρεμπόδισης” που εφάρμοσαν οι Ρεπουμπλικάνοι κατά του Obama στη Γερουσία. “Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι όπου ο Trump έχει ιδέες που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα θα πρέπει να τις υποστηρίζουμε”, τόνισε τασσόμενος κατά του άγονου αντιπολιτευτικού αρνητισμού στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ