Νέο θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ - Άγνωστος ο προορισμός του

Νέο θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ - Άγνωστος ο προορισμός του

Το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, που βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, δεν έχει πλέον προορισμό την Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα ναυσιπλοΐας marinetraffic, έχοντας «σβήσει» τον προορισμό που είχε ορίσει το σαββατοκύριακο. Από την πλευρά του ωστόσο το Ιράν μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου υποστήριξε ότι έχει πωλήσει το πετρέλαιο που μεταφέρει το πλοίο και ο ιδιοκτήτης του πετρελαίου θα αποφασίσει τον προορισμό του.

Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με πετρέλαιο και αρχικά είχε ορίσει ως προορισμό την Καλαμάτα, άλλαξε το Σάββατο, ορίζοντας ως προορισμό το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει στις 31 Αυγούστου.

Σήμερα, στην καταγραφή του marinetraffic δεν αναφέρεται κανένας προορισμός για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο πλέει νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται δυτικά της Κρήτης με σταθερή ταχύτητα 8,2 κόμβων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση με δηλώσεις αρμόδιων αξιωματούχων είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρασχεθεί βοήθεια στο Adrian Darya 1. Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στο France 24, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες που έφεραν το δεξαμενόπλοιο να καταπλέει στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Στο μεταξύ Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εφαρμόσει με «επιθετικό» τρόπο τις κυρώσεις στο Ιράν ώστε να εμποδίσει τον ιδιωτικό τομέα να παράσχει συνδρομή στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya.

Η ιστοσελίδα Tankertrackers.com η οποία παρακολουθεί στενά το θέμα του ιρανικού τάνκερ εκτιμά πάντως ότι είναι δύσκολο το εν λόγω να έχει πουληθεί καθώς είναι «τοξικό» όπως το χαρακτήρισε.