Νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο

Νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο

Στον εντοπισμό του ΙΧ αυτοκίνητου στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από το πρώτο 24ωρο των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα εντοπίστηκε περίπου 1 με 2 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε γίνει μια από τις μοιραίες κλήσεις, ενώ μέσα του βρέθηκαν οι σοροί των αγνοούμενων.

Οι σοροί και των τεσσάρων αγνοουμένων ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι υπηρεσίες διάσωσης άρχισαν και πάλι με εντατικό ρυθμό τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στον Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών της Κρήτης.

Δυο γυναίκες, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης υπογράμμισε τις δυσκολίες που έχουν καταστήσει ανέφικτο ως τώρα τον εντοπισμό των ανθρώπων: το δύσβατο της περιοχής και τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Επιπλέον, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε τις πτήσεις, ενώ η βάρκα και το drone της ΕΜΑΚ "σκανάρει" το ποτάμι, σε ένα τμήμα περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, neakriti