ΝΔ: Νέο site για τον Ελληνισμό της Διασποράς και πλατφόρμα για ομογενείς μαθητές

ΝΔ: Νέο site για τον Ελληνισμό της Διασποράς και πλατφόρμα για ομογενείς μαθητές

Με κεντρικό μήνυμα «Η πατρίδα δίπλα σου», η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει το νέο site του Ελληνισμού της Διασποράς. Η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς επιδιώκει με τη νέα πρωτοβουλία να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού, θέτοντας ως κεντρικό στόχο, μεταξύ άλλων, το brain gain, αλλά και την παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και με ανάδειξη νέων μέσων, όπως η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού για ομογενείς μαθητές.  

Δράσεις για το brain gain

 

Όπως επισημαίνεται, ο περιορισμός του brain drain αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, απευθύνεται στον εργαζόμενο ή στον αυτοαπασχολούμενο, που λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια έφυγε από την πατρίδα.

Στόχος των κινήτρων αυτών είναι η μεταφορά της φορολογικής του κατοικίας πίσω στην Ελλάδα, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται επαγγελματικά από τον τόπο του. Τα κίνητρα που θεσπίστηκαν καθαρά για τον Ελληνισμό της Διασποράς είναι τα εξής:

Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτήσει στην Ελλάδα για επτά συνεχή χρόνια, καθώς και κατάργηση της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Ταυτόχρονα έχουν θεσπιστεί και πρόσθετα κίνητρα για κάποιες άλλες κατηγορίες πολιτών (συμπολιτών μας αλλά και αλλοδαπών). Τα κίνητρα αυτά θα συμβάλλουν στη μεγέθυνση της οικονομίας, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και βέβαια θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του brain drain αλλά και τον ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα.

Προβλέπονται ακόμα, κίνητρα για την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογούμενων που πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, καθώς και επέκταση της εναλλακτικής φορολόγησης εισοδήματος σε συνταξιούχους του εξωτερικού οι οποίοι θα ήθελαν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας

 

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για το δικαίωμα ψήφου στον Ελληνισμό της Διασποράς, την αναβάθμιση των υπηρεσιών των πρεσβειών και των προξενείων, ενώ παρέχεται πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας. 

Στόχος της εν λόγω μαθησιακής πλατφόρμας είναι η εκμάθηση και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική διασπορά και απευθύνεται κυρίως σε μικρούς μαθητές της ομογένειας. -> link στο www.staellinika.com.