Ν. Παππάς: Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες

Ν. Παππάς: Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες

Ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησαν εχθές και συνεχίζουν σήμερα κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, με τον υπουργό Επικρατεία, Νίκος Παππάς, να απαντά στη νέα ανακοίνωση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της Ν.Δ. την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες».

Εχθές το βράδυ σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημείωνε πως ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμεραγκ και πως η υπόθεση εξελίσσεται σε κυβερνητικό Βατερλό.

 

Η «κόντρα» είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει το διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα, ζητούσε «ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο».

Ο υπουργός Επικρατείας, σε δήλωση του από τη Νέα Υόρκη, απάντησε σε αυτό πως «είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής. Είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του. Τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες. Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η Ν.Δ. να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες».

«Όσο και αν η Ν.Δ. φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά», συμπλήρωσε.