N. Farage: «Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί τώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο της ταπείνωσης»

N. Farage: «Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί τώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο της ταπείνωσης»

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί τώρα να περάσει «στο επόμενο στάδιο της ταπείνωσης», ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση ο Nigel Farage, ο βρετανού πολιτικού που ηγήθηκε του κινήματος υπέρ του Brexit, μετά τη σημερινή συμφωνία στις Βρυξέλλες της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τους όρους του διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ.

«Η συμφωνία στις Βρυξέλλες είναι μια καλή είδηση για την κα May καθώς τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της ταπείνωσης", σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρώην αρχηγός του ευρωφοβικού UKIP.

Mεγιστάνας υποστηρικτής του Brexit λέει πως η May πρόδωσε τη χώρα της

Ο Arron Banks, ένας μεγιστάνας που υποστήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, κατηγόρησε σήμερα την πρωθυπουργό Theresa May ότι προδίδει τη χώρα με τον λογαριασμό του διαζυγίου και κάλεσε το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού να αμφισβητήσει την ηγεσία της και να την αντικαταστήσει.

«Υπό την Theresa May, εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο κατ'' όνομα», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε. «Αν σε κάποιους στο Συντηρητικό Κόμμα έχει απομείνει κάποια ακεραιότητα ή αίσθηση καθήκοντος, τους καλούμε τώρα να σώσουν το Brexit προκαλώντας αναμέτρηση για την ηγεσία». «Η Theresa May έχει προδώσει τη χώρα και τους 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης». Η May συνήψε συμφωνία για το διαζύγιο με την ΕΕ νωρίτερα σήμερα ώστε οι συνομιλίες για το Brexit να προχωρήσουν στο ζήτημα των εμπορικών σχέσεων.