Την ίδια στάση απέναντι στα μέλη του Ρουβίκωνα θα κρατούσε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε περίπτωση νέας παρέμβασης της αναρχικής ομάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ως προς την στάση του αναφορικά με τον "Ρουβίκωνα", ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, είπε "μας κατηγόρησαν ότι έγιναν συλλήψεις, που δεν έγιναν από τη φρουρά της Βουλής ούτε σε συνεννόηση µαζί της, εκεί είναι το λεπτό ζήτηµα. Επίσης, στο παρελθόν έχουν αποφύγει όλοι να κάνουν συλλήψεις µε ή χωρίς χειροπέδες, αλλά σε όλα τα ζητήµατα που αναφέρω και στην επιστολή µου, είτε συµβαίνουν µέσα στο Κοινοβούλιο είτε έξω, κρατούνται τα στοιχεία, διασταυρώνονται από τις αρµόδιες Αρχές και ακολουθείται µια διαδικασία που δεν είναι σύλληψη. Από εκεί και πέρα είναι έκθετοι όσοι θέλησαν να δηµιουργήσουν ζήτηµα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης µε την αστυνοµία".
Πρόσθεσε ότι θα έκανε το ίδιο ακριβώς σε ενδεχόμενο αντίστοιχο ζήτημα στο μέλλον.
Αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών, ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε ότι η Αθήνα και η Ελλάδα είναι ασφαλέστατες και επέρριψε "πολύ μεγάλη ανευθυνότητα στην τρέχουσα πολιτική και κοµµατική ατζέντα να τίθενται καταστροφολογικά και τροµολαγνικά τέτοιου τύπου ζητήµατα".
Πολύ βαριά τα πλεονάσματα του 3,5%
Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που υποστηρίζει ότι και αυτή η επιλογή της εξόδου έχει κόστος, ο κ. Βούτσης, επισήμανε ότι πάντοτε έχει κόστος "αρκεί να είναι με χαμηλό επιτόκιο", προσθέτοντας ότι αν υπάρξει και ποσοτική χαλάρωση (QE) µετά τις γερµανικές εκλογές, θα είναι ένας επιπλέον παράγοντας".
Ως προς το τελευταίο, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό, καθώς μετά τις γερμανικές εκλογές η νέα ηγεσία θα "ανοίξει τα χαρτιά της", όπως και το ΔΝΤ.
Χαρακτήρισε "πολύ βαριά" τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, επισημαίνοντας παράλληλα την σημασία της συζήτησης για το χρέος, αλλά και την αναγκαιότητα να "είναι ανοιχτή µπροστά µας η δυνατότητα, εφόσον πάει καλά η οικονοµία, µε πρόσηµο αναπτυξιακό, να υπάρξει και επαναδιαπραγµάτευση, µε συναίνεση προφανώς και αυτών των µεγάλων πλεονασµάτων".
Ο κ. Βούτσης διατήρησε τις επιφυλάξεις του ως προς το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, κυρίως λόγω της ασυνέπειας κάποιων εντός των θεσμών, οι οποίοι "έχουν μηδενίσει το κοντέρ πάνω σε πολύ κρίσιµα ζητήµατα στην αρχή της εκάστοτε διαπραγµάτευσης", προσθέτοντας "ελπίζω αυτή τη φορά να µην συµβεί, επειδή εκτιµώ ότι και τους Ευρωπαίους τούς συµφέρει πάρα πολύ και µέσα τους έχουν κλείσει τον κύκλο του ελληνικού ζητήµατος και της ταλαιπωρίας, εγώ θα έλεγα, του ελληνικού λαού".
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ