Μόνο το κυλιόμενο ωράριο στον Δημόσιο Τομέα εξετάζει η κυβέρνηση
Κορονοϊός

Μόνο το κυλιόμενο ωράριο στον Δημόσιο Τομέα εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυλιόμενο ωράριο στον Δημόσιο Τομέα είναι το μόνο μέτρο που βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των κυβερνητικών επιλογών, για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπό την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση δεν εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων, αν και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις ειδικών, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ένταση του μηνύματος για τους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα, το μήνυμα για τους εμβολιασμούς θα ενταθεί όσον αφορά την πρώτη δόση για τους άνω των 60 και την τρίτη δόση για τους άνω των 65. 

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εξακολουθεί να εστιάζει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και για τον λόγο αυτό τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και επιστήμονες επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό ανάχωμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ότι θα ρίξουν το βάρος των προσπαθειών τους στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών. Σε αυτούς δηλαδή που ακόμα μέχρι και σήμερα βρίσκονται ακόμα πίσω στον ρυθμό εμβολιασμών και κινδυνεύουν άμεσα από τυχόν επιπλοκές του ιού.