Μήνυμα... ελήφθη από τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο

Μήνυμα... ελήφθη από τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο

Η μείωση των κρουσμάτων και η συμμόρφωση αρκετών με τους κανόνες προστασίας κατά της διασποράς της πανδημίας δύναται να οδηγήσουν στην άρση των έκτακτων μέτρων που εφαρμόσθηκαν στη Μύκονο με χρονικό ορίζοντα την προσεχή Δευτέρα. Το μήνυμα «συμμόρφωση ή μέτρα» εστάλη και δείχνει να έχει ληφθεί σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο κόκκινο όπως όπως η Πάρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη.

Το Liberal Markets επικοινώνησε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, οι οποίοι αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις με τη Μύκονο. Οι ίδιοι τονίζουν πως τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας τηρούνται σε χώρους εστίασης και στα ξενοδοχεία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο τομείς: Πρώτον, σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα που ναι μεν τηρούν τα μέτρα στο εσωτερικό τους, αλλά στα σοκάκια και στον εξωτερικό τους χώρο επικρατεί το αδιαχώρητο. Δεύτερον, οι παράνομες διοργανώσεις κορονοπάρτι σε βίλες ή σκάφη.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η εικόνα που επικρατεί είναι πως έχουν κοπάσει οι παραβατικές συμπεριφορές ελέω Μυκόνου, ενώ η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για ενίσχυση των ελέγχων ακόμη και μέσω…drones.

Υπενθυμίζεται πως στη Σητεία της Κρήτης καταγράφηκαν 16 κρούσματα μετά από συνωστισμό νεαρών, ενώ στα σοκάκια και έξω από αρκετά καταστήματα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στη Σαντορίνη.

Σε αυξημένη επιτήρηση έχει τεθεί και το νησί της Πάρου, όπου καταγράφονται εικόνες συνωστισμού ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί αν το μήνυμα ελήφθη από τον περιορισμό δραστηριοτήτων στη Μύκονο, ή θα ζήσουμε και άλλα mini lockdown.