Metron Analysis - ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου με 29% στην κούρσα της διαδοχής

Metron Analysis - ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου με 29% στην κούρσα της διαδοχής

Μεγάλο προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου έναντι των υπολοίπων υποψηφίων στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με ποσοστά 29% καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής». Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου το 15%.

Ακριβώς επειδή η μεγαλύτερη μεταβλητή σε αυτή την αναμέτρηση αφορά στο εύρος και στη σύνθεση του εκλογικού σώματος, η δημοσκόπηση έγινε σε τρεις δυνητικές δεξαμενές ψηφοφόρων: Η πρώτη αφορά την ιστορική βάση της παράταξης, δηλαδή τα «όρια της εκλογικής της επιρροής» που φτάνει στο 45% του γενικού εκλογικού σώματος – τόσοι λένε ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό, ο Αν. Λοβέρδος προηγείται με 29%, ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 18%, ο Γ. Παπανδρέου με 15%, ο Π. Γερουλάνος με 8%, ο Χ. Καστανίδης με 6% και ο Π. Χρηστίδης με 5%.

Το δεύτερο πεδίο που «μετρά» η έρευνα είναι το εκλογικό σώμα που δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ και ανέρχεται στο 9,8%, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του έναντι του εκλογικού αποτελέσματος του 2019, όπου το κόμμα είχε λάβει το 8,1%. Σε αυτό το πεδίο, Λοβέρδος και Ανδρουλάκης καταγράφουν ισοπαλία με 26% έκαστος, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου με 23%. Έπονται οι Χ. Καστανίδης με 6%, Π. Χρηστίδης με 5% και Π. Γερουλάνος με 4%.

Στο τρίτο πεδίο, η έρευνα μετρά τους ψηφοφόρους που λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου (ένα ποσοστό 6,8%). Εδώ προηγείται με 27% ο Γ. Παπανδρέου και ακολουθούν με 26% ο Ν. Ανδρουλάκης και με 23% ο Αν. Λοβέρδος. Ακολουθούν οι Χ. Καστανίδης και Π. Χρηστίδης με 6% έκαστος και ο Π. Γερουλάνος με 5%.

Στη μέτρηση που αφορά το δεύτερο γύρο, και στις τρεις δεξαμενές των ψηφοφόρων, φαίνεται να υπάρχει ένα προβάδισμα του Ν. Ανδρουλάκη τόσο έναντι του Γ. Παπανδρέου, όσο και του Αν. Λοβέρδου. Όσον αφορά τον Αν. Λοβέρδο υπερισχύει του Γ. Παπανδρέου σε όλες τις κατηγορίες, εκτός της μικρής.

Διαβάστε ακόμη:

Metron Analysis: Στο 28% η ΝΔ, στο 18,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για ΚΙΝΑΛ ΜΕ 9,8%